SmallLogo

Jag kanske borde göra någonting annat

Så går jag där, timme efter timme och det finns ingenting som avbryter mina tankar. Bara ett nytt landskap som öppnar upp sig efter nästa krön. Distraktion kan kännas ganska befriande, ett sätt att skjuta bort det där som pockar på ibland från någon plats bak i huvudet. Men jag vet av erfarenhet att när jag tar mig tid för allt det där som inte känns så lockande också så blir det ganska bra.
 
En sak som dyker upp ibland är om jag inte borde byta jobb och göra någonting annat. Det känner nog dom flesta igen sig i. Det kommer alltid perioder när utmaningarna är flera och balansen rubbas i vardagen. En sak har jag lovat mig själv. Jag ska inte lägga mer tid på ett jobb som inte känns 100%, än min familj. Dessutom har jag ett ansvar som jag själv förväntar mig att jag gör helhjärtat. Utan hjärta blir det inte bra för mig och andra. 
 
Jag tänker på pappa också. Jag gör ofta det. Då tänker jag att det där med att ”det är viktigt och jobba hårt och göra sitt bästa” som jag fick lära mig inte var hela sanningen. Jag har alltid levt efter det, och ganska sent insåg jag att det också behövs någonting mer för att bli lycklig.  Det är uppenbart nu, men det var inte det tidigare. 
 
Så hur ska jag göra med jobbet egentligen? Bank är faktiskt inte min passion. Jag tycker inte det är sexigt. Det jag verkligen brinner för är människor och att få vara delaktig i att skapa en bättre värld. Känslan av att vara delaktig i framgång när det gäller att förverkliga drömmar och livsmål.
 
Det tar några dagar av funderingar för att prova alternativen. Om jag fick drömma helt fritt, vad skulle jag göra då? Det är den planen jag borde jobba mot. Jag hinner med att testa några olika möjligheter i mitt huvud och leva mig in i vad det skulle innebära och hur det skulle kännas.
 
Sen är det som att dricka den första koppen varmt kaffe efter en frostig natt i tältet när värmen sprider sig i kroppen. Trådarna börjar kopplas ihop igen och jag inser att jag närmar mig en lösning på vad jag ska göra.  När jag har bilden klar framför mig skrattar jag lite åt insikten. Jag har redan jobbet som jag drömmer om att få. Det finns inte någon bättre plattform än i en bank när det gäller att kombinera min kompetens med viljan att bidra till en bättre värld och förverkliga drömmar. 
 
Allt det där vet jag sedan tidigare, men ibland glömmer jag bort det. Det hör nog till när man är mitt i livet, att man glömmer sina prioritering och inte tar sig tid att fatta viktiga beslut. Det kändes riktigt bra när väckarklockan ringde första arbetsdagen efter vandringen. 
 
Varje år väljer jag om mitt jobb eller väljer att göra någonting annat. För mig är det viktigt att veta varför jag gör det jag gör och det är jag övertygad om innebär någonting positivt för mina kollegor och våra kunder också.

Kommentera gärna: