SmallLogo

En typiskt bra fredag

Min passion är människor och det blir aldrig tråkigt att på riktigt lära känna nya människor på riktigt. Jag skrev om de riktiga samtalen som man har vid lägerelden på en vandring med människor som man kanske mött för första gången. Tänk om man kunde få in mer av det i vardagen. Hur svårt kan det vara? Så jag gjorde slag i saken förra veckan.
 
Personligen beundrar jag människor som inte bara drömmer utan vågar satsa för att vinna och ibland lyckas med att nå målet. Det är det som krävs för att bli framgångsrik entreprenör eller göra skillnad och bli en förebild. Åtminstone väcker det min beundran och den typen av personer träffar jag ofta på i mitt jobb, vilket är fantastiskt inspirerande. Privat möter jag ibland männsikor som väcker min nyfikenhet, men har inte varit så bra på att ta det vidare. 
 
På temat drömmar så är min tanke att oftare aktivt försätta mig själv i situationer där de riktiga samtalen uppstår och då måste jag också våga för att vinna. Under en tid har jag utvecklat en nyfikenhet på Cajsa Rännar som jag följt i sociala medier och vars texter jag läst och inspirerats av. Henne skulle jag vilja träff!  Sagt och gjort. Jag tog kontakt och i fredags åt vi en lunch och hade ett samtal som jag är glad över att det har ägt rum. Tänk att ett första samtal med en ny bekantskap kan bli så intressant direkt. 
 
Vi hann prata om hur vi vill leva våra liv, vad som är viktigt och vilka steg som krävs för att ta sig dit. Familjeliv och jobb är alltid ett ämne i viktiga samtal också. När jag får möjlighet att träffa en person som faktiskt tagit sig tid till att tänka över vilka prioriteringar som är viktiga i livet för att sedan följa upp det med konkreta förändringar blir jag inspirerad. 
 
För er som inte känner till Cajsa Rännar sedan tidigare så jobbar hon som frilansande journalist och chefredaktör på Friluftsfrämjandets magasin Friluftsliv. Det är en person med starka värderingar, en tydlig plan och som brinner för att göra friluftslivet tillgängligt för alla. Hon föreläser också, som att det andra inte vore nog. Det vill jag verkligen rekommendera, för det här är en person som har någonting viktigt och inspirerande att säga.
 
För min egen del är jag nöjd med att själv inte ha nöjt mig den här gången med att bli nyfiken, utan ta det ett steg längre för att lära mig lite mer. Ett viktigt samtal i kostym avklarat.

Kommentera gärna: