SmallLogo

Utan snus i 3 dagar försmäktar vi på denna ö

Jag har några få riktigt goda vänner, men en ligger mig extra varmt om hjärtat. Vi spenderar nästan all vaken tid tillsammans, men de senaste dagarna har jag umgåtts väldigt lite med henne. Imorgon har vi bestämt oss för att ta farväl för gott. Det är dags att gå vidare på varsitt håll nu. Det känns INTE bra, men det är dags. Farväl Snus.
 
Det är sjukt jag vet om det, men det är så det känns. Jag minns första gången jag provade tobak och var 11 år. Det var äldre kompisar som bjöd på gul Blend i en skogsdunge. Det var någonting speciellt med den där skogsdungen i anslutning till Trumpetvägen där jag växte upp. Så många upptäckter gjordes där för första gången. Efter den där första cigaretten fick jag så dåligt samvete att jag berättade för pappa och storgrät. Jag skulle aldrig göra om det igen.
 
Jag har snusat sedan jag var 14-15 år. För någon som inte är beroende av tobak förstår jag att det låter absurt. Men jag vet också att många känner precis som jag. Snus är en vän som alltid finns där, på riktigt ett sällskap som har varit med i med och motgång. Vänner som har slutat snusa har sagt till mig att de inte rekommenderar det till någon annan. Andra har sagt, efter 15 år fria från snus, att man fortfarande saknar det varje dag. 
 
Ändå har jag bestämt mig att det är dags nu. Vi två har kommit till den punkten då vi begränsar varandras utveckling mer än vad vil hjälper varandra att växa. Jag vill förverkliga mina egna drömmar och behöver min frihet då. Det gör ont, för kärleken är fortfarande stark och jag känner att jag förlorar en liten del av mig själv. Men jag har bestämt mig. Så det här blir den sista snusen och imorgon börjar jag mitt nya liv. 
 
Någon kanske tvivlar på att vi kan leva utan varandra, men jag ska visa er att jag är stark. Min plan har sett ut så här:
 
Jag har snusat 1-1,5 dosor per dag. I tisdags gick jag ner till en snus var fjärde timme. Efter tre dagar ersätter jag snus med nikotinfritt snus var fjärde timme i tre dagar. Inga plåster, tuggummin eller fusk med snus någon gång ibland. Det startar imorgon. Efter tre dagar med nikotinfritt snus tar jag bort det med. Klart! Hur det kommer att gå? Jag håller er uppdaterade.

Kommentera gärna: